PDF Εκτύπωση E-mail

 

Μέσω του σώματος τοποθετούμαστε στον κόσμο

 

Το σώμα δεν είναι αντικείμενο αλλά συνθήκη

μέσω της οποίας βιώνουμε, συλλέγουμε εμπειρίες και γνώσεις, αντιλαμβανόμαστε

και δεχόμαστε πληροφορίες από τον έξω κόσμο και τους προσδίδουμε σημασίες.

 

To site  αυτό δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει το κοινό με τις ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά, την ιστορία και τις τεχνικές  εναλλακτικών, ολιστικών κι αισθητικών εφαρμογών και θεραπειών.  Είναι  αποτέλεσμα άοκνης, μακρόχρονης και συλλογικής εργασίας. Το χρέη που συσσωρεύτηκαν σε δασκάλους, μαθητές, συνεργάτες, συγγενείς και φίλους είναι μεγάλα και βέβαια οι από εδώ ευχαριστίες είναι μία ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής τους.

 

Ξεκινώντας από τη δασκάλα μου, την αείμνηστη Τζούλη Χάρντενμπεργκ -εισηγήτρια του ρεζουβάνς στην Ελλάδα- ταγμένη εναλλακτική θεραπεύτρια, τον Ίαν Τζάρβις -εισηγητή του spineworks στην Ελλάδα- τη Δάσποινα Τζαντάρμα- δασκάλα του Ταϋλανδέζικου μασάζ-, τη Βίκη Τσολάκη, τον  Καραμανή Δημήτρη και τη  Σοφία Δημήτρουλα- δάσκαλοι του λεμφικού μασάζ-, το Νάσο Λιάπη- δάσκαλο της  Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής- , το Μιχάλη  Pariboda Χριστόπουλο,- δάσκαλος του Αγιουβεδικού μασάζ-, τη Σοφία Κονσολάκη -δασκάλα του βελονισμού προσώπου)- και τέλος την Αγγελική Φιλιπποπούλου –Αισθητικό, καθηγήτρια ΤΕΙ .

 

Στα είκοσι και πλέον χρόνια της επαγγελματικής μου μαθητείας στο χώρο των αισθητικών θεραπειών και εφαρμογών εκτός από δασκάλους είχα και συμμαθητές- τριες αλλά και μαθητές- τριες με τους-τις οποίους -ες μοιραστήκαμε και συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε γνώσεις, απορίες, επιτυχίες και απογοητεύσεις. Στη Τζούλη Χακίμ ωστόσο αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στο βαθμό που πάνω από το μισό της μέχρι τώρα διαδρομής το διανύσαμε μαζί και μαζί  σχεδιάζουμε νέους δρόμους.

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επαγγελματική μας δραστηριότητα δεν είναι αυτόνομο κομμάτι της ζωής μας. Αντίθετα, καθορίζει τη δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των κοντινών μας ανθρώπων, συγγενών και φίλων. Οι γονείς και η υπόλοιπη οικογένειά μου στον Έβρο χωρίς πάντα να κατανοεί τι ακριβώς σπουδάζω τόσα χρόνια αντέχει τις αναβολές και ματαιώσεις των αραιών ούτως ή άλλως επισκέψεών μου στο χωριό. Ο σύντροφος της ζωής μου, ο μουσικός Παύλος Κάτρης εμπνέει τη διαρκή μου προσπάθεια και τη στηρίζει ηθικά στη θαλπωρή του σπιτιού μας. Αυτές που από την αρχή κατάλαβαν βιώνοντας στο πετσί τους – κυριολεκτικά- κι ελπίζω απολαμβάνοντας τις διαδρομές μου στις θεωρίες και τεχνικές είναι οι αγαπημένες μου φίλες Εύα, Κατερίνα, Ρίτα και Τέτα.

 

Ειδικά για τη δημιουργία αυτού του ιστότοπου οφείλω ευχαριστίες στο Νίκο Αυγερινό που επέμεινε στην τεχνολογική μου εξέλιξη, τον Αλέξανδρο Ζερβόπουλο που το  υλοποίησε με τη συμβολή της  Ματίνας Βλάχου και της  Άννας  Παυλή. Όλα τα κείμενα του ιστότοπου τα γράψαμε μαζί με τη φίλη μου  συγγραφέα Λιόπη Αμπατζή την οποία ευχαριστώ ιδιατέρως.

 

Βιβλιογραφία

 

Αμπατζή Λιόπη, 2010, Ποτό για παρέα. Σεξουαλική διασκέδαση στη σύγχρονη Ελλάδα. Εκδόσεις  Κέδρος

 

Αμπατζή Λιόπη, 2010, Το γυναικείο σώμα ως σύνορο

 

Μακρυνιώτη Δ, Τα όρια του σώματος, Αθήνα, 2006

 

Credits-Ευχαριστίες Copyright Rejuvance.eu . All rights Reserved